Byta till sommardäck

Dags att köpa sommardäck? Hos Karstorps Däck & Servicecenter i Norrköping hittar du ett brett sortiment av bildäck.

Köp dina däck hos Karstorp Däck & Servicecenter

Vi har sommardäck från alla de stora tillverkarna Nokian, Nordman, Toyo Tires, Kuhmo, Goodride m.fl. Vi har sommardäck i alla prisklasser, från premium till lågpris. Gemensamt för våra däck är att alla håller hög kvalité, så att du kan känna dig säker på vägarna i sommarvärmen.

Exakt vilket typ av sommardäck som passar dig beror på vilken bil du har, din körstil och vad du vill ha ut av sommardäcken. Är du osäker på vilken däcktyp du behöver, är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Vilket mönsterdjup ska sommardäck ha?

Mönsterdjupet på däck och under sommarväglag är 1,6 mm det minsta tillåtna. Sommardäck, jämfört med vinterdäcken har en hårdare gummiblandning som är anpassad för sommarväglag.

Är dina däck mer slitna än 3 mm så rekommenderar vi att du byter däck – allt för din säkerhet.

När ska jag byta till sommardäck?

Vilka datum är det som gäller för däckbyten under året? På Transportstyrelsen kan du läsa att ditt fordon inte får ha dubbdäck under perioden 16 april till 30 september. Kravet på vinterdäck upphör den sista mars och du får ha sommardäck från det datumet. Det är Polisen som avgör om det råder vinterväglag där du befinner dig.