AC-service Norrköping

Karstorp Däckcenter erbjuder AC-service på vår verkstad i Karstorp. Vi jobbar med alla typer av personbilar och lätta lastbilar och kan utföra AC-service på bilar med både R134a och 1234YF gas. Vi jobbar även med el och hybridfordon där det krävs speciell utrustning, gas och olja.

Boka tid här

Dags för AC-service?

För att fungera så effektivt som möjligt behöver bilens AC-system servas med jämna mellanrum, helst en gång vartannat år. Även om din AC fungerar fint nu kan service öka livslängden och minska risker för onödiga utgifter i form av framtida reparationer.

Med tiden kan din AC tappa effekt och kyla dåligt, eller kanske till och med gå sönder. En bils AC-system tappar ungefär 5-8% köldmedia/år. Det innebär att kompressorn med tiden får arbeta hårdare och hårdare för att uppnå samma effekt av kylningen, vilket till slut kan orsaka kompressorhaveri.

 Se till att ha en fortsatt behaglig temperatur i bilen genom att serva din AC.

Boka din AC-service i Norrköping hos oss på Karstorps Däckcenter. Vi är en certifierad verkstad där din bil och AC är i trygga händer. I AC-service ingår tömning av gas, testning av tryck och läckagesökning med UV-lampa eller elektronisk läckagesökare samt påfyllning av köldmedia, olja och spårmedel.

Vilken gas är det i min bil?

Det används i regel 2 olika gaser i dagens bilar. Fram till ca 2017 används oftast R134a och efter 2017 används oftast R1234YF.

Under huven på din bil brukar det finnas en typbricka där information om vilken gas det är i bilen.

AC-service: Priser

Hos oss ingår alltid påfyllning av gas vilket många verkstäder debiterar extra för.

Boka tid här eller ring för att boka tid: Tel. 011 – 495 40 66