Låt oss på Karstorps Däckmarknad i Norrköping ta hand om allt i hjulväg på din bil!

Våra Tjänster

Obalanserade däck kan orsaka vibrationer som i sin tur kan leda till att föraren blir trött och att däcken slits ojämnt och i förtid. Dessutom sker onödigt slitage på fordonets hjulupphängning. Däcken ska balanseras när de monteras på hjul första gången eller när de monteras igen efter en reparation. Däcken ska balanseras om vid första tecken på vibrationer eller slingringar.

Karstorps Däckmarknad i Norrköping har en mycket modern balanseringsmaskin för bästa resultat vid balansering av däck/hjul, även på de mest känsliga bilmodellerna!

Blött, smutsigt och kallt – varför inte vända dig till oss för hjulskiftningen? Vi har en maskinpark av hög klass och goda kunskaper. Vid besöket vill vi att Ni medtager eventuell hjulmutter låshylsa/verktyg, samt om annan typ av hjulbultar/hjulmuttrar ska användas för vinterhjul/sommarhjul.

Meddela oss om ni vill ha vinter/sommarförvaring av hjulen på vårat däckhotell.

GLÖM INTE LÅSMUTTERHYLSAN!

Väg- och bromsdamm samt vägsalt fastnar ofta i fälgarna och orsakar inte bara fula fläckar utan även skador på fälgens lack och rost/korrosion. I vår hjultvätt görs hjulen rena och förbättrar även resultatet vid balansering.

När du förvarar dina hjul på vårt däckhotell ingår alltid hjultvätt!

Vi utför enklare bilreparationer, kontakta oss på telefon 011-495 40 64

Bilens klimatsystem ökar komforten och säkerheten. Och kanske det viktigaste, Trivseln i bilen. En jämn temperatur och fuktighet påverkar bilförarens körförmåga och kondition!
Det är enkelt att använda AC-systemet, men det behöver också service för att fungera effektivt utan problem.

Hur fungerar klimatsystemet?

AC-systemet har utvecklats för att ta bort fukt och värme samt att rensa kupéluften. AC är ett slutet system där köldmedel cirkulerar med hjälp av en kompressor, i princip på samma sätt som i ett kylskåp. Det är enkelt att använda AC-systemet. Termostaten vrids på önskad temperatur och systemet håller den angivna temperaturen automatisk.

Varför behövs det AC-service?

Det slutna systemet håller sig inte helt slutet under de väderförhållanden som råder i Sverige. Även när det gäller nya system kan det försvinna 5-10 procent av köldmedlet om året. Därför rekommenderar vi AC-service varje år.

Läckaget av köldmedel beror på att AC-systemet inte är i gång året om. För att tätningarna i systemet inte ska torka ut måste AC-systemet användas minst en gång i månaden. Under vintern då temperaturen ligger under 2-5 plusgrader belastas inte kompressorn på samma sätt som den görs under sommartid. Systemet innehåller köldmedel som sakta läcker ut genom sprickor i de torra tätningarna. Dessutom kan stora temperaturvariationer, skakningar, vibrationer från motorn och krockskador leda till att det tryckutsatta köldmedlet läcker ut ur AC-systemet. När mängden köldmedel minskar går kompressorn oftare än normalt, vilket ökar bränsleförbrukningen. Servicemontörer som servar AC-system måste ha utbildning för att få hantera köldmedlet.

Vi reparerar och fyller AC:n i din bil! (dvs. aircondition, ac service, värme och kyla, ventilation mm på personbilar och lätta lastbilar). Vi har stor tillgång till begagnade reservdelar till AC-systemen där så är lämpligt. Om nya reservdelar behövs så har vi lokal leverantör för snabba leveranser. Fråga gärna om kostnadsförslag, och kanske räcker det med en AC-service för att få igång kylan i bilen!

Kontakta oss gärna på telefon för ett snabbt svar:
011-495 40 64

Däckhotell är en smidig lösning där du som kund endast behöver boka tid för skifte, resten sköter vi.

Vi har ett modernt däckhotell och tvättar alltid dina hjul direkt efter skifte för att få bort damm och vägsalt.

Mellan säsongerna så kontrolleras däckens skick och vi hör av oss till dig som kund om du behöver byta ut några däck inför nästa säsong.

Däcken förvaras mörkt och torrt vilket bevarar kvalitén och hållbarheten.

 

Det går bra att lämna in dina hjul till oss på förvaring även utanför däcksäsong. Vi tar emot och lägger in dom på lager så allt är redo inför nästa skifte.

Hur ofta ska man göra en hjulinställning?

Det är bra att se över hjulinställningen 1 gång/år eller var 2 000 mil. I övrigt bör man göra en inställning om man har kört på något, kört över en vägbula i för hög hastighet eller dunkat i en grop på vägen. Därtill bör man givetvis kontrollera fram – och bakvagnsinställningarna om man känner att något är konstigt med styrningen, väghållningen eller ratten.

 

När behöver du en hjulinställning?

  • När ratten sitter snett när du kör rakt fram
  • När bilen vill dra åt höger eller vänster
  • När bilen känns instabil och vill ”vandra” över vägbanan
  • Efter en påkörd trottoarkant, ojämnheter och/eller håligheter i vägbanan
  • Om bilen har varit på verkstad där man har bytt ut delar
  • Om däcken slits onormalt
Fri Lånebil vid service!

Vi är redo för vinterdäckssäsongen, är du?

Vi justerar hjulvinklarna på din bil om det behövs. Vi har en modern maskinpark och mycket högt tekniskt kunnande för alla typer av däckservice på din personbil eller lätta lastbil. Vi utför även AC-service och AC-reparationer på bilar, och utför även enklare bilreparationer.

Vi har en modern maskinpark och teknisk expertis. Vi klarar även av de större dimensionerna samt specialdäck som Run-On-Flat etc. Vi har goda kunskaper vilka alternativa däckdimensioner som kan användas på din bil, kontakta oss för rådgivning!

GLÖM INTE LÅSMUTTERHYLSAN!